7 tipp a gyors és ingyenes angol tanuláshoz otthonról!

2015/08/09. - írta: M. Lajos

Valószínűleg a valaha volt legjobb tippeket szedtem össze az ingyenes, hatékony és gyors otthoni online angol tanuláshoz.

A tippek elolvasása után a "már megint angolt kell tanulnom"-ból "végre angolt tanulhatok" lesz.  

lapopescsaj.jpg

01: Online ismerkedős oldal nyelvtanulóknak

 interpals.net: Ezen a honlapon online levelező társakat kereshetsz. Nagyon praktikus és egyszerűen használható. Legalább az angol tudásom 50%-át ennek az oldalnak köszönhetem.

Az oldalon olyan angol anyanyelvűeket is találhatsz akik nagyon kedvesek és segítőkészek.Valamint olyanokkal beszélhetsz akikkel könnyen megérted magad és könnyen össze is barátkozhattok akár. Mivel az oldalon kereshetsz érdeklődési körök,  nyelv, kor, hely(kontinens és ország) szerint is embereket.

Nem kell félned attól, hogy nem a legjobb a kiejtésed vagy a szókincsed kevés vagy esetleg a nyelvtan nem megy annyira. Amikor én regisztráltam akkor csak néhány alap kifejezést tudtam kevés nyelvtan tudással. Csak nagyon alap szinten tudtam. Elég hamar bele lehet jönni főleg ha érdekelnek a beszélgetések témái.

Az oldalon chaten lehet kommunikálni. Ha párszor írsz valakinek és látod, hogy vevő rád elkérheted a skype címét. Arra hivatkozva, hogy beszélni sokkal egyszerűbb. Vagy egyszerűen elmondod, hogy beszélni szeretnél vele. Még egyszer elmondom, hogy ne félj attól, hogy kinevetnek a kiejtésed miatt vagy ha nem jut eszedbe egy szó. Nagyon segítőkész emberekkel találkoztam az oldalon.

Sokszor használtam online fordítókat is ha éppen egy szó nem jutott az eszembe.

Miután regisztráltál érdemes kitölteni a profilodat természetesen angolul, mert ha van rólad valami fent egyrészt könnyebben megtalálnak amikor az érdeklődés alapján keresnek. Így akár nem is kell keresned sokat mert önmaguktól is rád írnak az emberek ha egy jól összeszedett bemutatkozást találnak rólad és szívesebben beszélgetnek veled.

Akikkel vigyáznod kell az oldalon azok a perverzek és trollok. Ritkán fordul elő de néha lehet találkozni olyanokkal akik arra kérnek, hogy küldj magadról képeket. Az ilyeneket egy kattintással blokkolni lehet és többet nem zavarják a vizet.

Úgy tanulhatod meg az angolt, hogy közben arra használod a nyelvet amire való beszédre és írásra. 

Ezzel az egyetlen oldallal nem ér fel semmilyen Magyarországi angol csoda képzés sem és még ingyenes is. És ez még csak az első tipp volt.  

kozosseg.jpg

02: Filmek és sorozatok

Film vagy sorozat nézés angol szinkronnal és magyar felirattal.  Később amikor már jobban megy a feliratot is elhagyhatod. Ez a módszer a másik kedvencem, mert úgy tanulsz, hogy közben észre sem veszed és rád ragadnak a szavak. Szókincs fejlesztésére az egyik, ha nem a legjobb módszer. Ezerszer jobb mintha a szótárat bújnád és még szórakoztató is.

popcorn-633627_1280.png

03: Youtube

Keress youtubeon olyan videókat persze angolul amik érdekelnek. Az ismertebb videók alatt néha a magyar feliratot is be lehet kapcsolni vagy nézz utána úgy hogy beírod a videó nevét a keresőbe és utána írod, hogy magyar felirat vagy magyar felirattal.

youtube.jpg

04: Zene fordítás

Próbáld meg lefordítani kedvenc zenéidet. Ha nem megy akkor googlebe írd be a szám nevét és utána, hogy magyar felirattal és általában kiadja a fordítást de érdemes a videók között is keresned mert sokan készítettek olyan videókat amikben ott van a magyar felirat a videóban miközben a számot hallgathatod.

blond-487065_640.jpg

05: Olvass!

Rengeteg könnyített könyv, angol olvasmány van kezdőknek is amelyeknek sokszor ott van a végén, hogy milyen szavakat kell tudni a megértésükhöz.

Keress rá olyan témára angolul googleban ami érdekel. Rengeteg cikket találhatsz így arról ami téged is érdekel. Ráadásul legtöbbször a internetre írt cikkeket könnyen megérthetően, egyszerűen fogalmazzák meg. Így az is megérti aki csak alap szinten tud angolul.

Vannak kétnyelvű könyvek amelyeknek egyik oldalán angolul a másik oldalán pedig magyarul van a szöveg.

dog-734689_640.jpg

 06: 5 perc angol:

Szalai Nóra oldala ingyenes szórakozató-nyelvoktató magazin minden angolul tanulónak, napi névre szóló leckékkel, letölthető audiókkal, feladatlapokkal, videókkal.

siker.jpg

 07: Nyelvhack Kézikönyv (Language Hacking Guide)

Ezt a könyvet szerintem minden nyelvtanulónak el kell olvassa. Olyan dolgok vannak benne amit a nyelv kurzusokon elfelejtenek megemlíteni az emberi kapcsolatokról, magabiztosságról, hogy ki merd nyitni a szád. A hangsúlyt a tanulásnál a beszédre helyezi és ez nagyon jó módszer olyanoknak is akik azt gondolják, hogy nincs tehetségük a nyelvtanuláshoz.

possible-379215_1280.jpg

 Összegezve: 

Az angol tanuláshoz sokat kell beszélned írásban és szóban angol anyanyelvű emberekkel ha a gyors tanulás a célod. Arra használd az angol nyelvet amire való, kommunikációra minél többet kommunikálsz annál jobb. Beszélj, írj, olvass, nézz filmeket, hallgass zenét angolul és meglátod az eredmények nem maradnak el! Sok sikert a tanuláshoz!

Ha valami kimaradt a cikkből akkor írd meg hozzászólásban.  Ha tetszett a cikk dobj egy lájkot és nézz körül a facebook oldalunkon.

És kérlek, oszd meg azokkal a cikket akik angolul tanulnak, mert szerintem ezek a legjobb tippek, hogy valaki gyorsan akár egyedül otthonról ingyen megtanuljon angolul. De más nyelvekre is alkalmazhatóak a tippek! 

 

Címkék: angol tanulás
6 komment